יום שלישי, 7 בפברואר 2012

קפה לאטה





לחלקנו לא חשוב איזה קפה תשימו לנו ביד, העיקר שיהיה חם ומעורר ובבוקר, איך שאנחנו קמים. הקפאין הממכר והתחושה החמימה בבטן עוזרים לנו לפקוח עיניים, לנער את חלומות הלילה ולהתחיל את היום. ואם אפשר, תנו לנו כוס גדושה בקפה לאטה, הלוא הוא קפה הפוך פר-אקסלנס, בבית הקפה השכונתי האהוב. אבל מה אנחנו באמת יודעים על המשקה המעורר הזה שאנחנו כל כך אוהבים? כמה מילים שאולי לא ידעתם.

מאיפה מגיע הקפה? כמה מילים על ההיסטוריה

בגדול צמח הקפה על סוגיו השונים הגלה ביבשת אפריקה באזורים שונים, הראשון שבהם באתיופיה. שם לא שתו את הקפה אלא לעסו את פוליו. האגדה אומרת, שהאנשים גילו עניין והחלו ללעוס פולי קפה אחרי שגילו כי העיזים שלועסות את הפולים מלאות חיוניות ומרץ! כל עם והגירסה שלו – פעם זה רועה צעיר וחכם, פעם זה נזירים, אבל הכל סביב אותו רעיון. הקפה התפשט מאפריקה לאירופה ולאחר מכן דרך הקולוניות הצרפתיות גם לאסיה ולאמריקה הלטינית – שם עבר גלגולים רבים והפך להתמחותה של מדינת בזיל העצומה.

הקפה המודרני: סוגים וטעמים

לאונרדו אספרסו מסביר - גם אם אתם אוהבים קפה באופן כללי בטוח יש לך את הסגנון המיוחד שאליו אתם הכי מתחברים. יש המון סוגים של קפה והמבינים המקצוענים יודעים גם להבחין בין ארומה לארומה, אם היא קולומביאנית, ברזילאית או בכלל מיבשת אחרת. יש קפה אספרסו שממנו מכינים עוד משקאות קפה נוספים, יש קפה פילטר, קפה בוץ (הידוע גם כקפה טורקי), עם הל, בלי הל, קפוצ'ינו עם קצפת או קצף, אייס קפה ואפילו האירים השובבים המציאו קפה אחד על שמם – קפה עם אלכוהול.

קפה לאטה

הפופולארי אולי מבין כל סוגי הקפה הוא קפה לאטה. קפה לאטה מכינים בעזרת מכונת קפה בהגדרתו הרשמית קפה לאטה (המילה לאטה פירושה 'חלב') הוא שילוב של שליש כוס אספרסו עם שני שליש חלב חם ובלי הרבה קצף – למרות שזה כבר תלוי בברמן שמכין ובבית הקפה. בארץ לרוב הוא נקרא "קפה הפוך" והוא אולי הדרך הטובה ביותר לפתוח יום, להעביר את השעות האחרונות של יום עבודה או להכיר מישהו בבית קפה בדייט ראשון. אז אפשר להזמין אתכם להפוך?