אין כמו קפה של בוקר. קפה של בוקר. קפה של צהריים. קפה
של דמדומים. אוהבי הקפה נהנים מכוס קפה כמעט בכל זמן ביום. נכון שאפשר היום לבחור
אחד מאלפי בתי הקפה שפזורים ברחבי הארץ ולרובינו גם יש בית קפה שאותו אנחנו אוהבים
במיוחד. אבל היום כשהתחום כל כך בצמיחה ויש מבחר עצום של מכונות אספרסו שונות
בשוק, רבים מאיתנו יכולים להרשות לעצמנו לרכוש מכונה אישית שלנו הביתה וליהנות
מקפה איכותי יותר מתי שרק נרצה. כל מכונה עובדת טיפה אחרת אבל בגדול העקרונות זהים
וצריך רק ללמוד אותם כדי להשתפר עם הזמן ולהיות מכיני קפה מקצועיים. למי מאיתנו שרוצה לקחת את התחביב ולהפוך אותו למקצוע תמיד ניתן ליזום ולהקים קו מכונות קפה
כמה חשוב לנקות את מכונת הקפה
גם אם אתם מקצועניים של ממש ואנשים יגיעו
מכל קצוות המדינה בשביל לטעום מן הקפה הפגזי שלכם – עדיין לא תוכלו לחמוק מאותו
יום שתקומו והקפה שלכם, אמממ.... יהיה עם טעם לוואי לא סימפטי. הסיבה לכך היא
שחייבים לנקות את המכונה אחת לתקופה כדי לשמור על תקינותה וכמובן על טעם הקפה.
ישנם כמה דברים שדורשים את תשומת לבכם בניקיון המכונה. ראשית, שאריות של קפה
נשארות בצנרת ועם הזמן מפתחות טעם לוואי וחיידקים. בנוסף, החלב עצמו גם הוא מתייבש
במכונה וגורם לאפקט דומה. ולבסוף – כמו בקומקום חשמלי רגיל ישנה הצטברות מטרידה של
אבנית מהמים בחלקי המכונה. כל אלו גם לא בריאים וגם משפיעים בצורה דרמטית על טעמו
של הקפה שאתם מכינים. ולכן חשוב לנקות היטב ולפי ההוראות כל חלק וחלק במכונה.
קבלו הדרכה על המכונה
חברות רבות שמוכרות מכונות קפה נותנות את
האופציה להעביר לכם הדרכה אישית על תפעול המכונה וכמובן גם על תחזוקתה וניקיונה.
וזאת כי אנשים עלולים להרוס את המכונה או להזיק לה אם אינם יודעים בדיוק איך לנקות
אותה, אלו חומרים מותר להשתמש, איך מפרקים את החלקים וכן הלאה. ולכן, לפני שתקנו
מכונת קפה וודאו כי הדרכה כזו זמינה עבורכם. בהדרכה תלמדו כיצד לדעת מתי הגיע הזמן
לנקות, איך לנקות כל חלק וחלק של המכונה ואיך להיפטר ולהילחם באבנית מצטברת. אתם
כבר משקיעים כסף וזמן במכונה המיוחלת, חבל שלא לשמור עליה כמו שצריך.
נכתב אל ידי לאונרדו אספרסו